Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономија"Cigaretteprices": Листа на земји со најскапи цигари

"Cigaretteprices": Листа на земји со најскапи цигари

cigarets2

Веб сајтот Cigaretteprices ја обнови својата листа со цени на едно пакување цигари во различни земји од светот.

Австралија со 13,9 евра од кутија е земјата со најскапи цигари, а веднаш зад неа се наоѓаат Норвешка (13,3 евра) и Нов Зеланд (11,8 евра). За разлика од нив, во Киргистан, Камбоџа или на Филипините можете да купите кутија цигари за 0,7 евра.

Smoking-CigarettesПогледнете ја комплетната листа:

Австралија – 13,9 €
Норвешка – 13,3 €
Нов Зеланд – 11,8 €
Њујорк (САД) – 11,0 €
Велика Британија – 9,7 €
Ирска – 9,6 €
Бермуди – 9,4 €
Хаваи – 9,1 €
Масачусетс (САД) – 9,1 €
Аљаска (САД) – 8,6 €
Канада – 8,0 €
Конектикат (САД) – 7,8 €
Род Ајленд (САД) – 7,8 €
Сингапур – 7,6 €
Лихтенштајн – 7,4 €
Швајцарија – 7,3 €
Франција – 7,3 €
Исланд – 7,3 €