Wednesday, Apr 25, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текAndroid Pay ќе стартува со LG Nexus 5

Android Pay ќе стартува со LG Nexus 5

Новиот систем за електронска наплата преку мобилни уреди Android Pay најверојатно ќе стартува преку следниот Nexus смартфон. Google ќе се обиде да ги спои овие две категории со еден силен адут и пласманот на Android Pay преку LG Nexus 5 ќе покаже колку овој систем е корисен, безбеден, стабилен и едноставен за користење.

android pay nexus

Android Pay е сличен систем за мобилни трансакции како Apple Pay и Samsung Pay, но ќе биде достапен за еден куп Android уреди и значително ќе го олесни плаќањето само со мобилен телефон без употреба на банкарски картички.

Извор: telefoni.mk