Friday, Apr 27, 2018
HomeДЕНЕШНАСветВидео: Припјат – град на духови

Видео: Припјат – град на духови

Експлозијата во Чернобил имаше катастрофални последици. Животот згасна во многу градови. Малку нешта може да изгледаат толку застрашувачки како напуштените градови или концентрационите логори.

Во многу од овие градови и ден денес тешко може да се пристапи, но благодарение на дроновите може да ѕирнеме дури и во некои потполно недостапни места кои можеби никогаш нема да може да ги посетиме. По експлозијата во Чернобил, градот Припјат на северот на Украина во кој што дотогаш живееле 50.000 луѓе, станал буквално град на духови во кој што останале само радиоактивни згради.