Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеУниверзална сала си го задржува изгледот – нема да стане јајце

Универзална сала си го задржува изгледот – нема да стане јајце

univerzalna-sala-856

Градските власти попуштија. Универзална сала ќе си го задржи автентичниот изглед и нема да се претвори во јајце. Градските власти решија да ја повлечат идејата за контроверзниот изглед. Наместо тоа, ќе се направи само реконструкција и доградба на веќе постоечкиот објект. За реконструкцијата се предвидени 15 милиони евра, а ќе биде објавен тендер за допроектирање.

univerzalna jajce