Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионТРТ со свое преставништво во Скопје

ТРТ со свое преставништво во Скопје

Турската радио-телевизија ќе отвори преставништво во Скојпе, најави директорот Шенол Ѓока при посетата на Македонија. Според Ѓока на овој начин ќе се зголеми преносот на телевизиска програма на турски јазик во Македонија. Тоа значи дека наскоро покрај турски серии ќе гледаме и турски вести, што во секој случај е позитивно за припадниците на турската заедница во Македонија, но и за зголемување на медиумската понуда.