Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "денови на културата"

Со настап на хорот „Јарославија“ од Јарославската државна филхармонија вечер во 19 часот во Домот на АРМ во Скопје ќе бидат отворени Деновите на духовната култура на Русија во Македонија. Овој меѓународно реномиран хор кој доаѓа од древниот руски град Јарослав, ги продолжува најдобрите традиции на руската хорска

Read More