Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАСончева и топла недела во Македонија

Сончева и топла недела во Македонија

Според временската прогноза денеска во Македонија ќе преовладува сончево и топло време. Највисока температура се очекува да биде измерена во Гевгелија (36°C)

Во Скопје се очекува слично време со температура која ќе се движи во интервал од 15 do 34°C.

Ќе дува северен ветер со брзина од 15 км/ч. Заштите се од сонцето и високиот УВ индекс