Tuesday, Apr 24, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаСЈО ќе поднесе жалба за укинувањето на притворот на Талески

СЈО ќе поднесе жалба за укинувањето на притворот на Талески

sjo680-68968

Откако вчера Апелациониот суд ја укина мерката куќен притвор за градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески, Специјалното јавно обвинителство најави дека ќе поднесе жалба.

Апелациониот суд вчера ја уважи жалбата на одбраната на Талески и не му го продолжи куќниот притвор.

Во одлуката беше наведено дека мерката куќен притвор се укинува, а се определува мерка на претпазливост. Тој доби обврска да се јавува секој работен понеделник и петок кај овластено службено лице во Основениот суд во Битола.