Sunday, Jun 17, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноСелфи стаповите забранети на многу места во светот

Селфи стаповите забранети на многу места во светот

Се повеќе музеи, забавни паркови и спортски стадиони забрануваат употреба на селфи стапови сметајќи дека претставуваат ризик за безбедноста.

Така,организаторите на овогодинешниот тениски турнир во Вимболдон селфи стаповите ги ставиле во иста група со ножеви, солзавци и дорга

Употребата на стапови за мобилни телефони кои се користат за да се фати подобар кадар се забранети во најголемиот европски забавен парк-Европа парк во Германија бидејќи претставува безбедносен ризик

Селфи –стаповите ги забрани и американскиот институт Smitsonijan. Истата одлука била донесена и во големите музеи во Бостон, Њујорк и Лос Анџелес