Monday, Jun 25, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текSamsung Gear S2 или кружниот Apple Watch

Samsung Gear S2 или кружниот Apple Watch

Кога го најави Samsung – Galaxy Note 5, го претстави и новиот смартчасовник Gear S2, кој е значително подобар од претходникот Gear S.

gear s2 nov

Големата разлика може да се забележи кај дизајнот, така што Gear S2 има кружен облик за разлика од коцкастиот Gear S. Samsung повторно е на мета на критики дека го копира Apple. Иконките се слични со оние на Apple Watch, со таа разлика што иконките кај S2 не се подредени како кај Apple, што значи дека се малку изменети за да не се идентични.

За жал, нема премногу детали за перформансите на смартчасовникот. Се надеваме дека Samsung ќе испорача барем подобри перформанси кога веќе го „краде“ дизајнот од Apple. Samsung и Apple се единствени производители што досега направиле прилично добар паметен часовник. Останува прашањето и колку ќе чини Gear S2

Извор: telefoni.mk