Monday, Apr 23, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРТеатарРубенс Муратовски најдобар актер на ,,Гола Месечина"

Рубенс Муратовски најдобар актер на ,,Гола Месечина"

Заврши натпреварувачкиот дел на фестивалот по комедија ,,Гола Месечина”

Жирито во состав Лилјана Мазова – претседател на жири, Катерина Коцевска –член, Бојан Трифуновски – член  на Рубенс Муратовски  му ја доделија наградата  за најдобра машка улога за улогата Мартин во претставата „Чолак’ од Мартин Мекдонах во режија на Синиша Евтимов, во продукција на Драмски Театар Скопје.

TEATAR KOMEDIJAПомеѓу наградените се најде а и Адмир Гламочак за најдобра режија на претставата ,,Дамите бираат” од Ентони Мекартен и Стефан Синклер, во продукција на АлтТеатар Сараево, Република Босна и Херцеговина.

Гран-прито и припадна на претставата ,,Дамите бираат” од  Ентони Мекартен и Стефан Синклер. Првоиот меѓународен фестивал на комедија кој се одржа во Македонија  свечено беше затворен со претставата Џон Пиплфокс“ од Душан Радовиќ во режија на Коле Ангеловски, а во продукција на Драмски театар Скопје