Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАПозитив метео: Не очекува разведрување…

Позитив метео: Не очекува разведрување…

meteo pozitiiv zima 4-1

Денеска не очекува разведрување од ниската облачност и магливото време. Во поголем дел од земјата околу пладне и попладне ќе биде претежно ведро. Навечер се очекува постепено наоблачување од северозападен правец. Планинските краишта ќе бидат претежно ведри во текот на целиот ден.

Минималната температура ќе има вредности, од -3°С до 1°С низ котлините и повисоките населени места. Повторно, како вчера, преку ден се очекува температура од 9°С до 11°С низ котлините и на повисоките места. Поширокото гевгелиско – дојранско подрачје максимална температура околу 16°С.

Во Скопје наутро и претпладне се очекува магливо време. Доцна претпладне се очекува разведрување. Наутро се очекуваат минимални -1°С, а преку ден максимални 10°С.

Метеопро.мк