Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаИталија донира 200.000 евра за поплавените подрачја

Италија донира 200.000 евра за поплавените подрачја

italijanska-ambasada1-827x680

Италијанското Министерство за надворешни работи и меѓународна соработка – Генерална дирекција за соработка и развој преку Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвената полумесечина, додели 200 илјади евра, со цел да се поддржат активностите на Црвениот крст на Република Македонија, за ублажување на последиците од поплавите во Скопско, соопшти Италијанската амбасада во Скопје.

Средствата, како што се наведува, ќе придонесат за финансирање на активностите за прва помош предводени од македонскиот Црвен крст, како на пример набавка на прехранбени производи, вода за пиење и други неопходности од примарен карактер: хигиенски средства, облека, душеци, покривки итн.