Tuesday, Apr 24, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаApple лошо ја почна година, акциите паѓаат на берзите

Apple лошо ја почна година, акциите паѓаат на берзите

Apple ја започна новата година со прилично лоши вести откако вредноста на акциите падна за 4.5 проценти во однос на истиот период лани што резултираше со пад на пазарната вредност од 57 милиони долари. Ова е доволно за да се активира црвениот аларм бидејќи голем број на акционери веќе губат пари на берзите, а новите инвеститори ја губат довербата во Apple.