Sunday, Jun 24, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаAirbus ќе прави простор за спиење во економска класа

Airbus ќе прави простор за спиење во економска класа

Airbus предложи нов патент за патниците на долги релации кои летаат во економската класа каде нема доволно голем простор за индивидуален луксуз и комодитет како во првата класа на летање. Идејата на Airbus е да се создадат мали кабини за спиење кое ќе бидат ефикасно дизајнирани слично како во „фиоките“ за спиење во возовите. Просторт за лежење ќе биде мал, но сосема доволен за удобно сместување.