Monday, Jul 6, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузика5 Музички фестивали кои треба да ги посетите ова лето

5 Музички фестивали кои треба да ги посетите ова лето

tomorrowland

 

Музичките фестивали се одличен алтернативен начин да го поминете вашето лето. Добрата музика, новите луѓе и лудите забави се загарантирани, а ваше е само да купите карта и да се подготвите за највозбудливото лето до сега. Овие се некои од најдобрите летни музички фестивали во Европа.

Ultra Europe

ultra

 

Ultra Europe  е електроски фестивал на отворено кој е дел од еветската експанзија на ултра музички фестивали. Фестивалот го направи своето деби како дводневен фестивал во 2013, а во 2015 стана дел од Destination Ultra кој трае 7 дена. Следното издание на Ultra Europe ќе се одржи во текот на 14-17 Јули 2017 година во Сплит Хрватска

 

Sizget Festival

SIZGET

Sizget  е еден од најголемите музичко-културни фестивали во Европа. Се одржува секој Август во северниот дел на Будимпешта, Унгарија. Секоја година на овој фестивал учествуваат повеќе од 1000 зведувачи. Оваа година фестивалот се оддржува од 9-16 Август.

 

EXIT Festival

exit

Exit e музички фестивал кој се одржува еднаш годишно на Петроварадинска тврдина во Нови Сад, почнувајќи од 2000 година, и обично трае четири дена. Важи за еден од најголемите музички фестивали во југоисточна Европа. Оваа година фестивалот ќе се оддржува од 6-9 Јули

 

Тomorrowland

tomorrow

 

Tomorrowland е електронски музички фестивал кој се одржува во Boom, Белгија. Фестивалот  првпат се одржал во 2005 година, и оттогаш стана еден од најголемите и најзначајните светски музички фестивали во Европа. Оваа година фестивалот ќе се оддржи  од 21-23 Јули и од 28 до 30 Јули

 

Download Festival

download fest

Download Festival е британски рок-фестивал, кој се одржува секоја година во Донингтон Парк во Британија, Англија. Тоа е најпопуларниот британски летен рок и хеви метал фестивал и бил домаќин на многу великани од тие жанрови како: Saxon, Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, Motörhead, Aerosmith, AC/DC, Def Leppard, Kiss, Judas Priest, Status Quo, Motley Crue, Journey, ZZ Top, Whitesnake, Thin Lizzy, and Guns N’ Roses и други. Оваа година фестивалот ќе се оддржи од 9-11 Јуни.