Monday, Apr 23, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеТуристичката стража од комити, партизани и фаланга се сели во „Жена парк“

Туристичката стража од комити, партизани и фаланга се сели во „Жена парк“

turisticka straza

Туристичката стража оваа сезона ќе ја помине во „Жена парк“ и на посетителите ќе им ја претстават македонската историја пред спомениците и обележјата. Учесниците во Туристичката стража носат соодветни костими од различни историски епохи, некои се облечени како комити, други како партизани, а големо внимание привлекуваат актерите од античкиот период.