Wednesday, Nov 29, 2023
HomeДЕНЕШНАСветЗатворени 5 аеродроми во Индонезија-туристите далеку од дома

Затворени 5 аеродроми во Индонезија-туристите далеку од дома

Властите во Индонезија денеска затворија 5 аеродроми поради повеќедневна ерупција на  вулканот Раунг во Источна Јава.. Помеѓу затворените аеродроми се и оние на популарните туристички острови Бали и Ломбок.

Во моментот не можам да кажам колку патници се погодени од затворањето на аеродромите, изјавил Фарид Индра Нуграха, портпарол на авиооператорот „Ангкаса Пура 1“.

Националниот авиопревозник „Гаруда Индонезија“, поради истата причина  ги откажа сите летови.