Monday, Jun 24, 2024
HomeСТУДЕНТУМЗа студентите забрането конзумирање на жестоки пијалоци!

За студентите забрането конзумирање на жестоки пијалоци!

Престижниот американски Универзитет „Стенфорд“ го забранил конзумирањето на жестоки пијалоци на студентските журки- односно дозволено ќе и биде само пиво и вино, додека жестокиот алкохол ќе биде дозволен за журките кои ги организираат постдипломците, но исклучиво во коктели. Главните и одговорни лица во Универзитетот „Стенфорд“ Џон Хенеси и Џон Ечменди преку писмо им го најавиле новото правило на студентите.

zestoki pijaloci studenti

Правилото било воведено бидејќи поранешниот пливач на „Стенфорд“, Брок Тарнер, бил осуден за сексуален напад на жена бидејќи и двајцата пиеле на забава во камп. Тој случај предизвикал незадоволство во јавноста кога судијата Тарнер му изрекол казна од само шест месеци затвор. Хенеси и Ечменди истакнале дека новото правило претставува „обид да се изгради поздрава култура во кампот во врска со алкохолот“.