Sunday, Mar 19, 2023
HomeДЕНЕШНАСветВидео: Застрашувачка ерупција на вулканот Етна

Видео: Застрашувачка ерупција на вулканот Етна

Вулканот Етна на Сицилија имаше посилна ерупција која беше забележена и од објективот на фоторепортерот Тури Кагеги. Застрашувачкото исфрлање на чад и лава ги загрижи жителите на Сицилија, додека пак властите подготвуваат планови за можна евакуација и справување со немилосрдната природа на еден од најактивните европски вулкани.