Sunday, Jan 29, 2023
HomeАНТИСТРЕСПатување(Видео) Плажа на восхит и страв

(Видео) Плажа на восхит и страв

Плажата Шејтан Лимани се наоѓа на 20 километри североисточно од градот Ханија на Крит, поточно во близина на аеродромот.

Во средината на див предел не може да се очекува ништо помалку од убавината која ќе ве остави без здив. Малата плажа со нереално тиркизно море е позната по својата егзотичност, и отежнат пристап.

Затоа и се нарекува и опасна, што не е изненадувачки кога ќе видите на прв поглед еден куп карпи, кои сепак само фрлаат сенка и тоа само вистинска природна сенка.

Многу од нив, сепак и покрај нејзината убавина не се осмелува да и пријде, бидејќи бара барем основно познавање на планинарство.

На плажа може да се постигне со автобус што го има еднаш на ден, како и од страна на приватен автомобил или мотор.