Monday, Jun 24, 2024
HomeАЈНШТАЈНИЈААтласВидео: Неверојатната австралиска птица која имитира секакви звуци!

Видео: Неверојатната австралиска птица која имитира секакви звуци!

Lyrebird“ од фамилијата „Menuridae“ е една од најдобрите имитатори на „човечки“ звуци. Погледнете како имитира камера, аларм од кола па и многу повеќе. Мислевте дека папагалите се најдобри? Погледнете ја оваа птица!