Tuesday, Jun 15, 2021
HomeАНТИСТРЕСШтосно(Видео) Минијатурно оригами

(Видео) Минијатурно оригами

David Kawai прави минијатурно оригами со димензизии од само 5 милиметри. David почнал да се занимава со оригами пред околу 3 години, тој постојано виткал хартија и правел различни форми и со тек на времето тие станувале помали и помали. Тој на својата сопруга и испратил фотографија со оригами помало од лего коцка, кога сопругата ја постирала фотографијата на Twitter, интернетот полудел.

Од тогаш David ова негово хоби го одвел на друго ниво, тој вели дека за една оригами фигура му требаат околу 45 минути концентрација и внимателност.

Неговиот instrgram профил може да го посетите тука.