Wednesday, Mar 29, 2023
HomeАНТИСТРЕСГурманВидео: Кумановски специјалитети од Марк де Јонг на современ начин

Видео: Кумановски специјалитети од Марк де Јонг на современ начин

Македонците се големи гурмани, но истовремено и големи традиционалисти кога е во прашање храната, па затоа ретко се експериментира со вкусови.

mark de jong (1) (1)

Но, таа пречка успешно ја надминува македонскиот белгиец Марк Де Јонг кој со своите вештини прави одличен спој на различни гастрономски финеси.

Марк Де Јонг подготви одлични специјалитети инспирирани од намирници од северо-источниот регион на Македонија.

mark de jong (4) (1)

Марк беше дел од регионалниот Саем на природни убавини, ракотворби, уметнички дела и секако, храна кој се одржа вчера во Јавна соба. Настанот завршува денеска, а влезот е слободен.