Friday, May 24, 2024
HomeДЕНЕШНАПолитикаТуск доаѓа во Скопје – Дали Иванов и од него ќе избега?

Туск доаѓа во Скопје – Дали Иванов и од него ќе избега?

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, следната недела ќе ја посети Македонија во рамки на својата балканска турнеја. Од кабинетот на Туск соопштија дека тој ќе има средба со претседателот Ѓорге Иванов.

– Тој ќе пренесе порака од Европскиот совет за европските перспективи на целиот регион. Тие, исто така, ќе разговараат и за ситуацијата во Македонија – соопштија од кабинетот на Туск, додавајќи дека повеќе детали ќе бидат откриени на прес-конференцијата во Скопје.