Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "Знаме" (Page 3)

Расните тензии во Јужна Каролина во САД продолжуваат и се почести се судирите. Овој пат дојде до тепачка со неонацисти кои го вееаја нацистичкото и конфередативното знаме, симбол на бунтот на југот од граѓанската војна, но истовремено и симбол на ропството и опресијата на црното

Read More

Сенатот на Јужна Каролина по бројни контроверзии и непотребни судири донесе одлука да го симне Конфередациското знаме од својата зграда и ги испочитува барањата на активистите за еднаквост во САД за надминување на расните проблеми. Ова знаме е користено од јужните републики за време на граѓанската војна

Read More

На улиците на Атина на Солун се судрија демонстранти со различни убедувања. Едната група повикувала на референдумот да се гласа НЕ, другата повикувала да се прифатат европските услови, а имало и неопределени. Следбениците на Комунистичката партија повикуваат да не се гласа на референдумот. Генералниот секретар

Read More

Америка е погодена од серија на инциденти мотивирани од расна омраза и се создава ново движење за граѓански права кое бара еднаквост и стопирање на насилството. Најголемата битка не се води на улиците, туку во Сенатот на Јужна Каролина каде се уште се вее знамето

Read More