Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "зимско"

Продолжените сончеви есенски денови придонесоа да подзаборавиме на студената зима и на возењето на нашите автомобили во зимски услови. Но, зимата е на прагот, а РСБСП се потруди да даде неколку корисни совети за возење во зимски услови на патиштата: ​ ​ Зимски гуми – во овие

Read More

Турција не започна со зимското сметање на времето. Владата донесе решение за одложување на враќањето кон зимското сметање на времето, поради парламентарните избори на 1 ноември, јави ДПА. Министерот за енергетика Али Раза Алабојун изјави дека мерката е во интерес на гарантирање на безбедноста за време

Read More

Во недела, на 25 октомври завршува летното и почнува зимското сметање на времето. Во сабота кон недела, во три часот по полноќ стрелките на часовникот треба да се вратат еден час наназад со што и официјално почнува зимското мерење на времето. За спанковците тоа е добра

Read More