Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "згради"

Овој човек ги надмина сите уживатели на екстремните спортови. Тој скокнал од висина од 200 метри, но не ја гледал земјата поради густата магла. Непознат "Base Jumper" скокнал од највисоката зграда во Дубаи, додека под него се простирале густи облаци низ кои морал да мине

Read More

Директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија, Михаил Гаревски вели дека би можеле да очекуваме афтершокови ако ова бил главниот удар. Да се надеваме дека ова беше главниот удар, вели Михаил Гаревски, директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија, во изјава

Read More

Карпошани попладнево ја бликираа крстосницата кај Сити мол, за да побараат стопирање на новите ДУП-ови во општината и да кажат „ДА за паркови, Не за згради“. Демонстрантите порачаа дека е важно граѓаните да останат будни и активно да се залагаат за учество во одлуките на

Read More

Во вторник жителите на Карпош најавија дека во 18 часот ќе ја блокираат крстосницата кај Сити мол. -Граѓаните од „Ние сме Карпош 4“, „Зелено Тафталиџе“ и другите засегнати жители сметаат дека е неопходно уште еднаш да се алармира за самоволието на локалната самоуправа на општината Карпош

Read More

Зградите од „Скопје 2014“ добија имиња. Зградата на новиот Археолошки музеј е преименувана во „Палата Александар Македонски“. На таблата, која е поставена неодамна пишува: „Александар Македонски е најголемиот и најпознатиот македонски крал, владетел на целокупната тогашна светска цивилизација“. Новиот објект на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК)

Read More