Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "зголемена"

Не сопира растот на невработеноста кај младите - покажуваат статистиките. Без работа на крајот од 2016 година биле 48,2 % за разлика од 46,4 % на крајот од септемрви. Годишно, 182 027 лица чекаат работа по година дена, а од нив, 84 874 се на

Read More

Иако пазарот за паметни часовници и натаму не е на предвиденото ниво, американскиот гигант Apple ја превзеде диригентската палка. Тим Кук неодамна испрати јасна порака дека продажбата на Apple Watch 2 се зголемила двојно оваа година, а многумина сметаа дека првиот човек на компанијата од Купертино

Read More

Од 2004 година, „Dacia“ продаде 3,5 милиони возила во Европа и Медитеранот. Евтината верзија за која што сите големи производители му завидуваат на Renault од повторното лансирање пред единаесет години постојано бележи раст во продажбата. Само во првото полугодие од 2015та, Романците во 44-те земји

Read More