Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "згасна"

Со згаснувањето на торент пребарувачот torrentz дојде до уште една огромна загуба во онлајн пиратеријата. Torrentz беше еден од најпопуларните сајтови за полесно наоѓање на пиратски содржини од торент сајтовите, а конкретна причина за неговото згаснување не е откриена, но се претпоставува дека станува збор за

Read More

Неколку дена наназад, фреквенцијата 89,0 преку која зрачеше најстариот охридски медиум, „Радио Охрид“, не е активна во радиоетерот. За причините официјално никој не сака да зборува. Згаснувањето на сигналот дошло како последица на одлуката на охридската фирма „Маеми“, која пред околу една година го купи радиото

Read More

Познатиот провокативен машки магазин FHM ќе биде повлечен од продажба поради намалиот број на читатели. FHM беше познат по провокативните насловни фотографии кои му беа конкуренција на Playboy, но со многу поголема префинетост. FHM во 90-тите беше главен избор на машката читателска публика со изданија

Read More

Југословенската новинска агенција Танјуг и официјално престана да постои на 31 октомври кога е избришана од регистарот на Агенцијата за стопански регистри. Вработените ќе добијат испратнина и октомвриските плати, пишуваат белградските медиуми. „Официјално не сме информирани, но неофицијално добивме известување дека агенцијата Танјуг официјално престана да

Read More