Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "земји"

Поранешниот шведски премиер и некогашен министер за надворешни работи, Карл Билт, оценил дека Европската унија мора да го забрза процесот на европската интеграција на земјите од Балканот и со тоа јасно да покаже дека има волја да одговори на ризиците кои постојат во регионот -

Read More

InterNations направи истражување и мапа во кои земји е лесно, а во кои тешко да се спријателиш. Тајван, Уганда, Коста Рика, Мексико и Колумбија се на врвот на листата, додека Чешка, Саудиска Арабија и Кувајт се на дното на листата како најмалку пријателски земји. Погледнете

Read More

Организацијата Social Progress Imperative ја објави својата годишна листа за држави каде има највисок квалитет на живот. На врвот се многу држави од Скандинавија, а ова е листата на најразвиените земји во светот според нивниот животен стандард (здравство, хигиена, едукација, квалитетна исхрана

Read More

Кликс - Сараево Туристите често се изненадени од некои локални обичаи во земјите кои ги посетуваат. Страницата Fly To Dubai објави обичаи од целиот свет кои ќе ве шокираат, а се со цел да ги упатат туристите како да се однесуваат. Ако патувате во Грција треба да

Read More

Од најголемиот број на сончеви денови, до ноќи исполнети со ѕвезди на небото – ова се земјите во светот кои имаат најдобра клима. Еквадор Оваа јужноамериканска земја има вечна пролет, со просечна дневна температура околу 21 Целзиусов степен. Аризона Знаеме, тоа не е држава. Но, според Гинисовата книга на

Read More

Сони во соработка со WPO секоја година организира натпреварување во кое учествуваат повеќе од 160 земји низ светот. Наградата за првото место изнесува околу 30000 долари. Денес издвојуваме дел од фотографиите кои се навистина неверојатни.

Read More

Еден од знаците за стабилност на банкарскиот систем е перцепцијата од корисниците. На оваа база од World Economic Forum прават рангирање на земјите со најбезбедните банкарски системи во светот. Рангирањето е изготвено на база одговор на прашањето “Колку безбеден според вас е банкарскиот систем во

Read More