Tuesday, Sep 28, 2021
HomePosts Tagged "зеленчук"

Хрватскиот министер за земјоделство, Томислав Толушиќ, се откажал од зголемувањето на надоместокот за фитосанитарна инспекција на овошјето и на зеленчукот што се увезува во Хрватска од Македонија, Србија, БИХ и од Црна Гора, јави хрватскиот „Т-портал“. Со тоа, цената на контролата по производ ќе изнесува 90

Read More

Таксите за извоз на овошје и зеленчук во Хрватска, од земји кои не се во ЕУ, ќе бидат намалени, му соопштил денеска хрватскиот министер за земјоделство, Томислав Толушиќ, на босанскиот министер за надворешна трговија и економски односи, Мирко Шаровиќ. Како што јавува „Радио Слободна Европа“, сепак,

Read More

Која е најдобрата диета на светот која ќе ви помогне да изгубите килограми, а истовремено ќе го подобрите своето здравје? David L Kac, основач на Prevention Research Center,го има одговорот за вас Кац и неговиот колега Мелер направиле истражување анализирајќи ги најпознатите светски начини на исхрана:диети кои

Read More

Со оглед на високите температури, освен носењето лесна облека и заштита од сонце со различни препарати од сонцето можете да се заштитие и преку храна. Својата исхрана збогатете ја со намириници кои ќе ја заштитат вашата кожа од сончевите зраци. Верувале или не, такви намирници

Read More

Понекогаш во праксата знаат да се испревртат дефинициите за тоа дали одредено овошје или зеленчук се дефинира под истоимената категорија. Каква приказна се крие зад јагодата и доматот? Кога се гледа плодот на јагодите во целина, самиот по себе тој не претставува овошје туку само семките.

Read More