Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "заменик министер"

Украинскиот заменик министер за здравство Роман Василишин е уапсен поради наводно предводење на група луѓе кои се сомничат за корупција, односно на кои пациентите дополнително им плаќале за операции и други основни здравствени услуги, соопшти денеска безбедносната служба на Украина. - Бевме шокирани од она што

Read More

Премиерот, Емил Димитриев ќе направи ротација и на позицијата заменик-министер за надворешни работи и ќе побара разрешување на заменик-министерката за надворешни работи, Драгана Кипријановска од Демократски сојуз. Димитриев за оваа позиција ќе го предложи Илија Исајловски кој е дипломат од кариера со богато искуство во

Read More

Дополнителниот заменик-министер Љупчо Николовски поставен од СДСМ откри нов скандал за нефункционирањето на службите на министерството за земјоделство за наводен увоз на токсични краставици за кои немало никакви контроли. „Минатата недела, на барање на потрошувачите и домашните раноградинари до Државната фитосанитарна лабораторија доставивме примерок од увозни

Read More

Препукувањата на релација ДПМНЕ- СДСМ во Министерството за труд и социјала не престануваат. Овојпат во форма на соопштение од Кабинетот на дополнителниот заменик-министер, Диме Спасов, испратија демант на прес-конференцијата на Ременски и побараа од неа јавно да каже, колку предмети успеала да ги разреши за

Read More

Актуелниот заменик министер за земјоделство Љупчо Николовски побарал од јавното обвинителсто преку одделот за истрага за организиран криминал и корупција да се покрене кривична пријава против Илија Србиновски како директор на подрачната единица на министерството во Битола за сторени повеќе малверзации со државно земјиште и

Read More

Кире Наумов како заменик министер во финансии нема право на вето на одлуките поврзани со предвиденото задолжување бидејќи Државната изборна комисија во сегашниот состав одлучи дека не станува збор за одлука поврзана со предизборниот процес. Во министерството за финансии имаше огромен судир со тоа што

Read More