Sunday, Jan 29, 2023
HomePosts Tagged "Закинтос"

Можеби островите Иос и Кос се поврзуваат со добра забава, а пак  Родос и Крит за семејните одмори, тогаш Закинтос е нешто помеѓу. Поголемиот дел од плажите и градовите  се лоцирани на јужниот и источниот брег, додека западниот и северниот е претежно планински, често со

Read More

„Столбовите“, „ѕидовите“ и „поплочените улици“ откриени на морското дно во близина на грчкиот остров Закинтос, за кои се претпоставуваше дека се остатоци од одамна „изгубен град“, всушност претставуваат форми создадени по природен пат, објавија грчките медиуми. Т,н, „Изгубен град“ беше откриен од група нуркачи пред три

Read More