Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "Xiaomi"

Кинескиот стартап Xiaomi постигна екстра поволен договор со Microsoft од кого доби лиценца за над 1000 патенти што целосно им го отвара патот за влез на американскиот пазар без стравувања дека ќе добијат милионска тужба од Apple или друг бренд. Исто така Xiaomi се обврза да

Read More

Xiaomi наскоро ќе лансира нов Mi Drone кој ќе има моќна камера за снимање на 4K HD видеа, а ќе може да се управува и од специјализирана апликација за смартфон. Засега шпекулациите тврдат дека Mi Drone ќе биде нешто поскап со цена од 500 долари,

Read More

Xiaomi оваа година не ги исполни ниту најпретпазливите прогнози и заврши со 70 милиони продадени смартфони што секако не е лошо, но очекувањата се движеа меѓу 80 и 100 милиони уреди. Тоа покажува дека стартапот повеќе ја нема истата поддршка од корисниците кои веќе имаат

Read More