Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "воскресение"

Велика Сабота е денот меѓу смртта и воскресението, меѓу петок и Велигден, денот што ги спојува распнувањето и радоста. Православните верници ги прават последните подготовки пред вечерашното прославување на најголемиот христијански празник – Велигден. Великa Сабота е ден на исчекување, ден на свештен трепет пред

Read More