Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "власти"

Денеска е сабота, прв ден од викендот, прв ден кога работната класа во Македонија одмара од неделните работни обврски. Но, овој ден не е за одмор, вработените треба да си ја одработат средата која беше прогласена за неработен ден, поради акцијата „Ден на дрвото“. Во гореспоменатата

Read More

Од Португалија преку Велика Британија, преку Шпанија, Фрација, Белгија,Холандија како и на северот на Италија, наредниве денови температурите ќе се движат од 30 до 40 степени целзиусови.Поради искуство со смртоносниот топлотен бран од 2003 година властите во овие земји објавија препораки за граѓаните.Истите се посебно

Read More