Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "вицепремиери"

СДСМ во Владата ќе добие 15 министерски места и уште неколку вицепремиерски позиции. По вечерашната седница на Централниот одбор го соопшти составот на новиот владин кабинет со конечни имиња и функции. Радмила Шекеринска ќе биде министер за одбрана, Оливер Спасовски – министер за внатрешни работи,

Read More

Министрите за здравство и за надворешни работи, Никола Тодоров и Никола Попоски се именувани за заменици претседатели на Владата на Република Македонија. Ваквата одлука, според информациите на дел од медиумите, била донесена на владината седница што се одржа во петокот минатата недела. Инаку, назначувањето на Тодоров и 

Read More