Wednesday, Nov 29, 2023
HomePosts Tagged "виртуелна реалност"

Исландската уметничка Бјорк го објави првиот музички албум-перформанс во виртуелна реалност на системот „Vive“, па така и понуди на публиката единствено доживување во рамките на својата 18-месечна светска турнеја „Бјорк Дигитал“. Турнејата ја започна минатиот викенд на фестивалот „Вивид“ во Сиднеј, а ова ексклузивно случување

Read More

Тим Кук при денешната посета на Индија се сретна со премиерот Наренда Моди и голем број на високи функционери и бизнисмени за да разговара за присуството на Индија во оваа земја во развој. Првите детали велат дека претстојниот Apple VR ќе се произведува токму во

Read More

Познатиот режисер Стивен Спилберг работи и како советник во една фирма во Лос Анџелес која се занимава со виртуелна реалност, но тоа не значи дека на него му се допаѓа како изгледа иднината на филмовите во која се користи виртуелната реалност. Во интервјуто кое го

Read More