Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "виртуелен мобилен оператор"

Агенцијата за електронски комуникации за време на 4- тата меѓународна конференција со десетина агенции со слична надлежност, потсети дека на 1 јули треба да влезе новиот виртуелен мобилен оператор Лајкомобил, а состанокот беше искористен и за постигнување на договори за намалување на цените на роаминг

Read More

Спојувањето на Вип и Оне може да ја наруши пазарната структура во мобилната сфера во Македонија, па затоа потребно е да проработат нови виртуелни мобилни оператори за поголем степен на конкуренција и разновидност во услугите. Токму затоа Агенцијата за електронски комуникации ќе изработи нови правилници

Read More