Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "успешност"

Успешниот технолошки иноватор Бил Гејтс, лидерот на Microsoft, ви препорачува да ги читате овие книги за да видите како тој размислува: 1. Seveneves, Neal Stephenson; 2. The Power to Compete, Hiroshi Mikitani и Ryoichi Mikitani; 3. Sapiens: A Brief History of Humankind , Yuval Noah Harari; 4. How Not to Be

Read More

Стив Џобс е еден од најголемите визионери во современиот свет. Ја основа компанијата Apple, која стана најсилна под негово водство. Кои од особините на Џобс му помогнаа да создаде најголем бренд од компанијата со која што започна со работа од гаража и дали истите може

Read More