Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "уписи"

Алтернативниот театар Чекори кој својот жар и со генијалните изведби ја освоија публиката, го проширува својот актерски тим. Театар „Чекори“, од 5.04.2017 до 5.05 2017 ќе врши уписи на нови членови. Се работи, пред се за уписи за актери - аматери, почетници или со искуство.

Read More

Државните универзитети ги отворија вратите за упис на идните академски граѓани за учебната 2016/2017 година. На државните универзитети ширум земјава има 24.356 слободни места. Во Битола, Штип и Охрид уписите стратуваа вчера, додека во Скопје и Тетово идните академски граѓани може да се пријавуваат од четрвток.

Read More

Министерството за образование и наука соопшти дека е подготвено за полагањето државна матура и за екстерното тестирање. На веб страницата на Државниот испитен центар јавно се понудени распоредите за екстерното тестирање и државната матура, посочи министерот Ристовски. Државната матура се полага во викендите во периодот од

Read More

Првиот уписен рок за учебната 2015/2016 година на државните факултети за студенти во прва година  започнува неделава. Вкупно 24.952 места се слободни на петте државни универзитети во земјава. Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје - 10.669  слободни места *6.330 за редовни студенти во државна квота *3.164 за редовни со

Read More

Гимназија со угледно реноме или пак избор на средно стручно школо ќе биде главна дилема за полуматурантите кои наредните денови ќе ги поднесуваат документите за упис во средните училишта низ Македонија. Во последните неколку години анализите на пазарот на трудот велат дека потребен е стручен кадар,

Read More