Sunday, Jun 4, 2023
HomePosts Tagged "улична уметност"

На градскиот плоштад „Македонија“ се поставени три бини каде што учесниците на „Баскерфест“ ќе ве воодушевуваат со своите преформанси, фестивалот започна на 16 јуни а ќе трае цели десет дена. Програмата на фестивалот се состои од атракции под отворено небо, улична уметност, музика во живо,

Read More

Португалскиот артист Артур Бордалост креира улична уметност од ѓубре за да не потсети за тоа колку ја загадуваме нашата планета. Прекрасен начин на изразување и кревање социјална свест.

Read More

Мислите дека не ви се доволни селотејп и скалпел за да направите уметничко дело? Се лажете. Запознајте го Макс Зорн, човекот кој буквално може да искреира било што користејќи ги само селотејпната лента и скалпелот. Уличната уметност е негова слабост, а делата што ги прави буквално

Read More