Saturday, Jul 13, 2024
HomePosts Tagged "учебници"

ВМРО-ДПМНЕ манипулира со бројки на учебници кои недостигаат, а дали за тој број на учебници им се оштетени нивните бизнис-интереси, само тие си знаат, велат од Министерството за образование и наука (МОН) на изјавата од ВМРО-ДПМНЕ во врска со недостигот од учебници во основните училишта. „Потсетуваме

Read More

СДС полека почнува да ги укинува и бесплатните учебници и образованието го враќа во времето кога тие беа на власт, кога родителите трчаа по книжарници за да купат комплет учебници за нивните деца, изјави денеска пред Министерството за образование и наука Коче Гаврилов од ВМРО-ДПМНЕ. –

Read More

Заедничка македонско -грчка комисија од ноември ќе ги разгледува школските учебници за да се запре со иредентизмот – ова е една од точките за кои што се договориле Димитров и Коѕиас на нивната средба во Њујорк, јавува „Канал 5“. Шефот на грчката дипломатија, говорејќи за

Read More

Ректоратот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Правилникот за издавачка дејност ќе внесе уредба која ќе предвидува забранета употреба на учебници, кои не се издадени согласно Уставот, законите и меѓународните договори, односно во кои има дискриминаторски содржини, јавува „Канал 77“. УКИМ се обврза на

Read More