Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "убиства"

Итно формирање на полиција за животни на ниво на Република Македонија бараат група граѓани со интернет петиција. По последните брутални труења на кучиња, кои кулминираа со убиството на кучето Идриз, тие се револтирани поради тоа што до сега органите на прогонот потфрлиле при санкционирање на

Read More

Бројот на убиства од различни мотиви во Косово е драстично зголемен оваа година и достигна 23 што е двојно повеќе од лани. Кај социолозите има голема загриженост бидејќи се бележи девалвација на општествените вредности додека во исто време властите губат контрола над правните процеси. Поранешниот пратеник

Read More

Кинеското обвинителство покрена постапки против 74 лица за убиство и други кривични дела, под сомнение дека тие намерно усмртиле 17 луѓе и направиле сето тоа да изгледа како рударска несреќа за потоа да бараат паричен надомест од сопствениците на повеќе рудници, пренесува Блиц. Рударските несреќи се

Read More

„Репортери без граници“ соопштуваат дека во текот на 2015 ширум светот биле убиени 110 новинари. 67 од нив биле убиени додека известувале. Во 2014 две третини од новинарите биле убиени во воените зони. Но, во 2015 =, се случило спротивното - двте третини од новинарите се

Read More