Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "Тутанкамон"

Се работи за сечилото на ножот кој бил пронајден покрај мумијата на кралот Тутанкамон, египетскиот фараон од 14-от век пред н.е. кое било направено од метероит, објавуваат истражувачите од Политехничкиот универзитет во Милано, Универзитетот во Писа и Египетскиот музеј во Каиро. Тимот од овие научници направил

Read More

Ново радарско снимање на тајните простории во славната гробница на Тутанкамон ќе биде изведено до крајот на април, изјави за медиуми новоименуваниот египетски министер за старини, Халид ал-Анани. „Скенирањето беше вршено околу единаесет часови

Read More