Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "цијанид"

Екологистите се кренаа против рудниците на смртта. Последното предупредување во низата е од Крум Велков, а се однесува на најавениот рудник за злато Иловица. Неговиот текст Ви го пренесуваме во целост. „Ова е дел од Струмичкото поле под селата Иловица и Штука. Ова поле е

Read More

Нова силна експлозија се случи утринава во близина на магацин во северното кинеско пристаниште Тијанцин, каде минатата недела во серија експлозии животот го загубија 114 лица, а 70 се исчезнати, јави кинеската државна телевизија. Во соопштението се наведува дека по новата експлозија се кренал бел

Read More