Monday, Aug 15, 2022
HomePosts Tagged "Цигари"

Речиси секој втор граѓанин на Македонија пуши, а во текот на изминатава година најголемо секојдневно опивање е забележано меѓу младите на возраст од 15 до 24 години, покажува новата студија за употребата на психоактивни супстанци во Република Македонија, која ја изработи Институтот за јавно здравје

Read More

Пушачите на одредени брендови на цигари од денес ќе треба да платат за 5 денари повеќе за своите кутии, откако е донесена одлука за поскапување на иститите нешто порано од очекуваното постепено поскапување кое требаше да се случи во јуни. Така, за пет денари поскапеа цигарите

Read More

Долго време постои една заблуда кај пушачите дека ако запалат цигара во стресни моменти ќе можат да се смират, но научниците по едно долго истражување дошле до сосема различни резултати. Пушачите имаат 70 отсто поголеми шанси да страдаат од депресија и анксиозност, покажува оваа студија.

Read More

Францускиот комичар Реми Галард овој пат си најде нова мета, а тоа се пушачите и на многу бесен начин се обиде да ги спречи од лошата навика со пушењето цигари гасејќи им ги со противпожарен апарат. Галарад е познат по опасните егзибиции и постојаните закани

Read More

Нова серија поскапувања на цигарите во Македонија. Веќе неколку дена по ред, поскапуваат најпопуларните брендови на цигари во земјава. Кутија Родео, еден од најпопуларните брендови меѓу македонските пушачи од пред месец дена наместо за 63 се продава за 68 денари. Поскапи се и Давидоф кои сега

Read More

Пушачите ќе осетат ново поскапување на цигарите кое ќе стапи во петок и дел од полугодишната мерка за зголемување на цените иако постои можност и самите производители да ја компензираат разликата. Зголемување на акцизата за 3 денари по кутија се предвидува за последен пат ова лето.

Read More

  Според анализата на Дерек Јах, Сениор Потпретседател на Vitality Group, денешните пушачи имаат достапна цела палета на производи со намален ризик, а се направени и големи постигнувања во областа на одвикнувањето и предупредување на сите можни последици. Во продолжение прочитајте и целата анализа. - Во 1998

Read More

Во согласност со новите закони за пушење, ментолот во цигарите ќе биде целосно исфрлен од пазарот до 20. мај 2020. година. „Цигарите со ментол ќе може да се најдат во продажба до 2020-та година, после тоа целосно ќе бидат забранети“, пишува во упатството на организацијата

Read More

Калифорнија има нова амбиција за воведување на поздрави навики за своите жители со нов закон кој ќе предвиди лица над 21 година да може легално да купуваат цигари, наместо општоприфатливата возраст од 18 години. Тоа може биде поттик и за другите сојузни држави со оглед на

Read More

Ако сакате да уживате во нездрава храна, алкохол и цигари, одберете ја Чешка за дестинација. Вака може да звучи рекламата за земјата, ако се суди по резултатите на студијата на Институтот „Епицентар“, (Европски информативен центар за политика), што е независна иницијатива на шест водечки тинк-тенк

Read More