Wednesday, Jun 19, 2024
HomePosts Tagged "традиционални баварски носии"

Повеќе од 3.000 жени, облечени во традиционални баварски носии, дирндл, се собраа на саемот во градот Кемптен, во јужна Германија, и поставија нов Гинисов рекорд, јави ДПА. На саемот со овие традиционални носии дојдоа 3.164 жени. Тие го подобрија претходниот рекорд, поставен пред две години од

Read More