Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "торта"

Откако граѓанин поднесе претставка до инспекциските служби со наводи дека делови од торта купена од позната скопска слаткарница, биле направени од стиропор, Агенцијата за храна и ветеринарство во моментот на надзорот не констатирале отстапувања во поглед на безбедносните критериуми. „Од страна на инспекциските служби ниту по

Read More

Лесна за подготовка и погодна за летните жешки денови кои ни престојат. Слатко задоволство кое ќе ве освои на првото залче. Потребни состојки: * 5 мали кисели павлаки * 250 гр. шеќер во прав * Пишкоти * 250 гр. свежи малини или 2 пакетчиња замрзнати * 400 мл. слатка павлака Начин на

Read More

Членот на раководството на партијата „Левица“ Сара Вегенкнехт била нападната со торта поради нејзините јавно искажани ставови за бегалците. Политичарката била нападната во Магдебург каде што денеска нејзината партија одржува конгрес, а нападот го извршила група што се нарекува „Антифашистичка иницијатива – Торта за мизантропите“, која

Read More